LOA på langfart


Målt i sømil var LOAs hidtil længste togt deltagelsen i The Tall Ships Races 2016, hvor skibet sejlede fra Aalborg via Antwerpen i Belgien til Lissabon i Portugal og derefter retur ad nogenlunde samme rute. 

LOA sejler i løbet af en sæson adskillige ugelange togter og stort set årlig deltagelse i The Tall Ships Races betyder, at skibet er på togt i flere sammenhængende uger. 

I sommeren 2018 vil LOA deltage i The Tall Ships Races fra Sunderland i England til Esbjerg - og fra den jubilerende danske havneby til Stavanger i Norge.

Når The Tall Ships Races i 2019 for femte gang kommer til Aalborg, vil vi selvfølgelig også være med. Faktisk forventer vi det år at tage hele togtet fra Aalborg til Fredrikstad i Norge og videre fra norske Bergen til Aarhus, da der er både dansk start- og sluthavn.

Imidlertid vil vi også gerne en gang imellem udfordre os selv og skibet lidt ud over det sædvanlige - og derfor er vi aktuelt i gang med den indledende planlægning af et eller flere længere togter, som vi gerne vil gennemføre i et noget længere perspektiv.Det først forestående er i 2020, hvor vi meget gerne ser LOA deltage i en betydelig del af - hvis ikke hele - det pågældende års udgave af The Tall Ships Races. Sejladsen finder sted i perioden 2. juli til 9. august med dette program:

  • Lissabon (Portugal) til Cadiz (Spanien)
  • Cadiz (Spanien) til A Coruna (Spanien)
  • A Coruna (Spanien) til Dunkerque (Frankrig)

Alene The Tall Ships Races 2020 er på 1.500 sømil, hvortil naturligvis kommer udrejsen til Portugal såvel som hjemrejsen fra Frankrig.

En bid længere ude i fremtiden drøfter vi en sejlads i 2022, da det er et ganske særligt år for LOA. Til den tid er det nemlig 100 år siden skibet forlod Sophus Webers værft i Svendborg og tog ud på den første sejlads.