LOA på langfart


Målt i sømil var LOAs hidtil længste togt deltagelsen i The Tall Ships Races 2016, hvor skibet sejlede fra Aalborg via Antwerpen i Belgien til Lissabon i Portugal og derefter retur ad nogenlunde samme rute. 

LOA sejler i løbet af en sæson adskillige ugelange togter og stort set årlig deltagelse i The Tall Ships Races betyder, at skibet er på togt i flere sammenhængende uger. 

I sommeren 2019 vil LOA deltage i The Tall Ships Races i arrangementets helhed - altså fra Aalborg til Fredrikstad i Norge og videre fra norske Bergen til Aarhus.

Imidlertid vil vi også gerne en gang imellem udfordre os selv og skibet lidt ud over det sædvanlige - og derfor er vi aktuelt i gang med den indledende planlægning af et eller flere længere togter, som vi gerne vil gennemføre i et noget længere perspektiv.Det først forestående er i 2020, hvor vi meget gerne ser LOA deltage i en betydelig del af - hvis ikke hele - det pågældende års udgave af The Tall Ships Races. Sejladsen finder sted i perioden 2. juli til 9. august med dette program:

  • Lissabon (Portugal) til Cadiz (Spanien)
  • Cadiz (Spanien) til A Coruna (Spanien)
  • A Coruna (Spanien) til Dunkerque (Frankrig)

Alene The Tall Ships Races 2020 er på 1.500 sømil, hvortil naturligvis kommer udrejsen til Portugal såvel som hjemrejsen fra Frankrig.

En bid længere ude i fremtiden drøfter vi en sejlads i 2022, da det er et ganske særligt år for LOA. Til den tid er det nemlig 100 år siden skibet forlod Sophus Webers værft i Svendborg og tog ud på den første sejlads. Og vi kan glæde os over, at The Tall Ships Races til den tid har både Aalborg og Esbjerg som værtshavne, hvorfor vi endnu en gang vil deltage i hele arrangementet.