LOA lige nu
LOA-bogen, udgivet i anledning af LOAs 100 års Jubilæum, kan bestilles her... 

Medlemmer af LOA Sailing Team kan sejle med LOA

Følg med i LOAs nyheder og se de seneste billeder

Skib og værft kan bruge din arbejdskraft...


LOA er Danmarks eneste barkentine - et skib med råsejl på den forreste af tre master.
LOA er et smukt eksempel på dansk skibsbygningstradition og betegnes af Skibsbevaringsfonden som et varigt kulturminde af betydning for forståelsen af det maritime Danmark.

LOA er et øvelsesskib, der blandt andet på togter i danske og internationale farvande beskæftiger sig med sail training (oplæring til søs) for unge, typisk mellem 12 og 25 år.

Såvel besætningen som alle gaster på LOA er medlem af LOA Sailing Team.


Medlemskab af LOA Sailing Team

LOA er hos Søfartsstyrelsen registreret som et fritids-/foreningsskib, der arbejder med sail training. Der findes ikke rigtigt noget dansk begreb, der dækker helt, men vi taler sædvanligvis om "læring til søs".

På grund af vores registrering må vi udelukkende sejle med medlemmer af vores sejladsforening LOA Sailing Team. Derfor er kravet meget enkelt: Hvis du ønsker at sejle med LOA, skal du være medlem af LOA Sailing Team.

Hør mere om indmeldelse hos projektkoordinator Leif Ervolder på le@loa.dk


Læs om LOAs historie

I forbindelse med LOAs 100 års jubilæum i 2022 udgav Steen Bjerre, der var formand for Tall Ship Aalborg Fonden 2004-2009 og i dag er involveret i LOAs fundraising og kommunikation, en bog om skibets historie.

Bogen er blandt andet blevet til på baggrund af skibshistoriker Jens Thidemanns omfattende research og den er baseret på et righoldigt billedmateriale indsamlet under såvel restaurering som sejlads.

Vi er fortsat interesserede i viden om skibets historie - specielt fra før 1970'erne, hvor det vendte tilbage til Aalborg - så har du sejlet med LOA eller på anden måde arbejdet med det eller blot kendt til det, vil vi meget gerne høre om det. Alle informationer, anekdoter og gode historier har interesse. Vi modtager også gerne fotografier af LOA eller effekter fra gemmerne, som kan gøre os klogere på LOAs fortid.

Selv den mindste hjælp kan være stor for os, så kontakt Jens Thidemann på 98343378, LOA-bogens forfatter Steen Bjerre på mail@steen-bjerre.dk  eller projektkoordinator Leif Ervolder på le@loa.dk.

Bestil dit eksemplar af LOA-bogen her