LOA på langfart


Målt i sømil var LOAs hidtil længste togt deltagelsen i The Tall Ships Races 2016, hvor skibet sejlede fra Aalborg via Antwerpen i Belgien til Lissabon i Portugal og derefter retur ad nogenlunde samme rute. 

LOA sejler i løbet af en sæson adskillige ugelange togter og stort set årlig deltagelse i The Tall Ships Races betyder, at skibet er på togt i flere sammenhængende uger. 

I sommeren 2020 foregår The Tall Ships Races igen over Biscayen og vi har besluttet ikke at gentage 2016-sejladsen, men holde os til mere hjemlige farvand. Til gengæld er vi med i det meste af The Tall Ships Races i 2021, hvor det foregår i Østersøen - og selvfølgelig i hele arrangementet i 2022, hvor både Esbjerg og Aalborg er værtshavne.


Vi vil også gerne ind imellem udfordre os selv og skibet lidt ud over det sædvanlige, og derfor arbejder vi med projekter, der kan bringe os på et eller flere ganske lange togter.

Endnu er det kun på idéstadiet, men vi har blandt andet en plan om at LOA skal besøge en række af Aalborgs havnevendte venskabsbyer, hvoraf der er et betydeligt antal inden for absolut fornuftig afstand. Det gælder eksempelvis Edinburgh (Skotland), Fredrikstad (Norge), Fuglefjord (Færøerne), Galway (Irland), Gdynia (Polen), Lancaster (England), Orust (Sverige), Rendsburg (Tyskland), Riga (Letland) og Wismar (Tyskland). Nok ikke lige på samme tur - eller samme år - men lad os nu se, hvad tiden bringer af konkrete idéer.

Desuden vil vi på et tidspunkt meget gerne vende tilbage til Newfoundland i Canada, hvortil LOA sejlede som fragtskib de første år efter søsætningen i 1922.